13-16 oktober 2016 | Fotofestival Schiedam

Foto impressie van het FOTOFESTIVAL SCHIEDAM 2016

ns-ffs2016

Op de voorpagina van het Nieuwe Stadsblad van 19 oktober

Alle foto’s staan HIER

ffs_brugwachtershuisje

dsc_3776-s

Fotofestival Schiedam 2016

dsc_3767-s

Fotofestival Schiedam 2016

dsc_3771-s

Fotofestival Schiedam 2016

dsc_3785-s

Fotofestival Schiedam 2016

dsc_3787-s

Fotofestival Schiedam 2016

dsc_3802-s

Fotofestival Schiedam 2016

dsc_3809-s

Fotofestival Schiedam 2016

dsc_3812-s

Fotofestival Schiedam 2016

dsc_3807-s Fotofestival Schiedam 2016

Schiedamse Torentjes

 

 

 

 

Een toren is er om het geluid van de bellen die er (meestal) in hangen ver te laten klinken. De torens zien ontkom je niet aan. Of zijn er toch een paar die je nog nooit zijn opgevallen? Ze bevinden zich in ieder geval op eenzame hoogte boven de stad. Op één na, die staat op maaihoogte in een park. Alle 18 Schiedamse torens hebben allemaal zo hun eigen geschiedenis. Van de 12e tot de 21ste eeuw bepalen zij het beeld van de stad en de dorpskernen binnen de gemeentegrenzen.  In het brugwachtershuisje van de Oranjebrug hangen in ieder geval foto’s van 18 verschillende Schiedamse torens en torentjes. De één robuust en plomp, de ander rank als een antenne. Alle bouwstijlen zijn vertegenwoordigd. Van Romaans tot Gotiek, van Barok tot Neo-Classisme en van Amsterdamse School tot Nieuwe Zakelijkheid. Is het toeval dat de Oranjebrug bestaat uit vier stoere heftorens?

 

 

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober vaart het bootje ook naar de Oranjebrug. Laat u verrassen in het brugwachtershuisje door een natje van de brugwachter en een droogje van Kookstudio van de Kook! 

locatie: Brugwachtershuisje Oranjebrug
donderdag 13 tot en met zondag 16 oktober
12.00 tot 17.00 uur

dsc_7553-fotofestival-banner

 

Hoort en zegt het voort: van donderdag 13 tot en met zondag 16 oktober 2016 is het centrum van Schiedam weer in de ban van van het Fotofestival Schiedam. Het thema is dit jaar: Horen, Zien, Zwijgen.

Net als voorgaande jaren wordt het Fotofestival Schiedam (FFS) gekenmerkt door de bijzondere combinatie met andere kunstdisciplines en de exposities op historische locaties. Vier dagen lang vormt het oude centrum van Schiedam het decor voor exposities, films, kunstprojecten en workshops. Binnen het thema Horen, Zien, Zwijgen gaat fotografie en geluid de hoofdrol spelen. En geluid is een breed begrip! Van muziek tot abstracte klanken. Van stemmingmakerij tot omgevingsruis. Geluid dat je maakt of hoort. Of juist niet…

Een aantal bekende en populaire FFS-onderdelen keren uiteraard terug, zoals de tentoonstelling van De Zilveren Camera, Neerlands bekendste wedstrijd voor persfotografie. Evenals Chambres de Schie, waarbij pas afgestudeerde fotografiestudenten exposeren in woonhuizen aan de Lange Haven.

Samenwerkingen binnen en buiten de stad
Verder is de multimediale portrettenserie Grondleggers van Rottedam van fotografe Sanne Donders te zien en reist de overzichttentoonstelling VIJF van het Vlaardingse poppodium De Kroepoekfabriek speciaal voor het festival af naar Schiedam. Nieuw en uniek is ook de samenwerking tussen de Rotterdamse fotograaf Carel van Hees, Sanneke van Hasselt en de RET, die gezamenlijk een reizende experience brengen getiteld Check in Check uit. En het creatieve broeinest aan de Westvest organiseert een minifestival binnen het fotofestival.

 

Meer informatie www.fotofestivalschiedam.nl
Fotofestival Schiedam 2016
13 tot en met 16 oktober 25 oktober op diverse locaties in het centrum van Schiedam